משלוח חינם בקניה מעל 350 ש''ח

שמנים טהורים

שמנים טהורים

 יתרונות השמנים הטהורים : 
השמנים הטהורים שמנים ארומטיים ושמנים לעיסוי, משמשים להרגעת הגוף ויש להם השפעה מדהימה עלינו. גם היותם שמנים ריחניים מוסיפה להם יכולות מרגיעות שכן חוש הריח הוא אחד החושים המשפיעים והחזקים ביותר ביותר וקיימים ניחוחות שהשפעתם מיטיבה ומרפאה .
תפקידיו העיקריים של השמן הם :שמירה על חום הגוף, עזרה בייצור אנרגיה, שמירה על איברים פנימיים וספיגת ויטמינים .הם חומר מוצא לייצור הורמונים חשובים .
מהם שמנים ארומתרפיים?
פירוש המילה ארומתרפיה הוא: ארומה = ריח תרפיה = ריפוי
הארומתרפיה משתמשת בחוש הריח כדי להפיק תוצאות טיפוליות, משום שהריח מועבר ישירות למוחנו ומייצר תגובה אסוציאטיבית ופיזית כמעט מיידית.

השימוש בשמנים ארומטיים לטיהור, טיפול ויצירת אווירה מוכר כבר מעל 5000 שנים. כיום הארומתרפיה נחשבת לכלי חשוב בתחום הרפואה המשלימה למגוון טיפולים.
השימוש בשמנים בתעשיית הקוסמטיקה והטיפוח נחלק לשתי קבוצות שימוש עיקריות:
שמנים צמחיים: הידועים ביכולתם לשפר את רמת הלחות בעור, ולספק הזנה תוך אלסטיות וגמישות.
שמנים אתריים: המשמשים כרכיב פעיל בתעשיית הקוסמטיקה בשילוב השמנים הצמחיים הנחשבים לנשאים שלהם.
השמנים האתריים מופקים מצמחים ריחניים – פרחים, תבלינים, פירות, עשבים ועצים ותפקידם להגן על הצמח מחיידקים ,מזיקים ומחלות.  אנו משתמשים בתכונותיהם לפתרון דלקות, זיהומים והגנה כנגד הדבקה וכן לפתרונות עוריים וקוסמטיים רבים . הפקת השמן לרוב תהיה בטכניקת זיקוק או המסה. השמנים האתריים בעלי ריח חזק וצבעם משתנה לפי התמצית. התמצית הסופית מורכבת מערבוב של השמן האתרי עם שמן צמחי .

בקוסמטיקה הטבעית ובארומותרפיה אנו משתדלים להמנע משמן מינרלי שהינו נגזרת של נפט גולמי המופיע גם כווזלין או פרפין ותפקידו לשמש כשמן בסיס. שמן זה, יוצר על גבי העור שכבה דמוית פלסטיק שפוגעת בכושר אספקת החמצן לעור ולא מאפשרת הפרשת רעלים מהעור החוצה דבר שגורם להצטברות רעלים, גירויים, אלרגיות ולכן רצוי ומומלץ להשתמש רק בשמנים טהורים טבעיים על גופינו.
ישנם שלוש אפשרויות מרכזיות לשימוש בשמנים: הרחה- מריחה -בליעה
קיימת חשיבות רבה להכרת השמנים והשפעתם על המערכות והאיברים השונים בגופנו כדי לבחור את שיטת הטיפול המתאימה ולמקסם את התוצאות .
הרחה – השמנים נדיפים וכמולקולות נדיפות הם מגיעים לרצפטורים חוש הריח הנמצאים בחלק העליון של החיך וקרקעית האף. טיפול בהרחה מתאים כשרוצים להשפיע על המצב הרגשי, האנרגטי, המנטאלי והרוחני של האדם .
מריחה - השפעה פיזיולוגית ישירה , השמנים הארומטיים חודרים לעור- גם משום שהם מסיסים וגם משום שהם בעלי מולקולות קטנות היכולות לחדור דרך בלוטות החלב ונקבוביות הזיעה.
בליעה – ישנם שמנים אסורים לבליעה משום שהכבד אינו מצליח לפרקם.
הטיפול באמצעות שמני בליעה מהירה יותר למערכות הפנימיות.
ישנם שמנים בעלי יתרונות בריאותיים ובעלי יכולת למנוע מחלות שונות(בעיקר קשורות ללב ולכלי הדם). שומן נוצר בצומח ובגוף ותפקידיו העיקריים הם שמירה על חום הגוף, עזרה ביצירת אנרגיה, שמירה על איברים פנימיים ועזרה בספיגת ויטמינים (A.D.E.K),והוא עוזר לייצור ההורמונים.

מהם סודם של אותם שמנים קסומים ?
הם נחשבים לעילוי קוסמטי ,מעין מטח ארטילריה כבד במלחמה נגד הקמטים בפנים ובגוף. מה שהופך אותם לכאלה מיוחדים הוא הריכוז המאוד גבוה של האנטי אוקסידנטים (נוגדי חמצון) שמנטרלים את ההשפעה ההרסנית שיש לרדיקאלים החופשיים בגוף הגורמים להזדקנות העור .
עם הגיל מאבד העור קולגן – חלבון האחראי לעור מתוח וחלק . ניתן להאט את קצב ההידרדרות בעזרת שמנים טבעיים המבטיחים עיכוב הזדקנות .
סבום השמנים הטהורים הם בעלי מבנה דומה מאד לסבום האנושי של העור וכך בשילובם בתכשירים מעניקים לעור ספיגה וסבילות טובה במיוחד . לשמנים הטבעיים יש יתרונות בריאותיים רבים ותכונות המסייעות לעיכוב הזדקנות העור .
אז מה מעניקים לנו??
1. הם מעניקים לעור מראה מלא חיים, עשיר בלחות, צעיר ומטופח .
2. הם משפרים את זרימת דם.
3. מחדשים ומשקמים את תאי העור ומסייעים בבניית קולגן – תכונות שאמורות להביא לתוצאה של עיכוב תופעות סימני הגיל ושמירה על מראה צעיר .
4. הם ידועים ביכולתם לשפר את רמת הלחות בעור לספק הזנה תוך אלסטיות וגמישות העור.
5. הם בעלי יכולות ריפוי גבוהות, בשל הריכוז הגבוה של הצמח הנמצא בהן.
6. בזכותם העור נהיה פחות פגיע, יותר גמיש, בעל מראה של משי ומבריק מבלי להכביד על העור .
7. הם עשירים בחומצות שומן חד בלתי רוויות המאפשרות ספיגה גבוהה והשפעה על העור באופן מידיי.
8. יש להם יכולת להיספג בשכבות עמוקות יותר של העור, השפעה לטווח ארוך, השימוש בהם הוכח כמעכב את תהליך ההזדקנות של העור.
9. מראה העור הופך זוהר , קורן ורענן .
10. הם בעלי יכולת תיקון נזקים שנגרמו מהשמש או מטראומות שהעור ספג .

שמנים מוכרים בתעשייה :
שמן אובליפיחה: האובליפיחה  ,האשחר הרוסי .
האובליפיחה הוא שיח או עץ קוצני המכיל גרגירים בצבע צהוב בוהק. השמן מופק מהגרגירים ומשמש כזרז להחלמה מכוויות שמש, קרינה, פצעים, חתכים, צלקות, טחורים, אקזמות ובעיות עור אחרות. מכיל ריכוז גבוה של ויטמיני E ו- קרוטנואידים (פגמנטים בעלי צבע צהוב או אדום בעלי פעילות אנטי אוקסידנטית חזקה), ביופלבונואידים, ויטמין C וכן חומצות שומן חיוניות ויטמין C וכן חומצות שומן חיוניות הופכות אותו לשמן מספר אחד בעיכוב תהליכי הזדקנות ושימור העור. שמן האובליפיחה אידיאלי לעור ולשיער לשמור על גמישותו וחיוניותו וכן לסייע בהגנה מנזקי מזג האוויר .

שמן הארגן : מופק מפירותיו של עץ הארגן בדרום מערב מרוקו. השמן מופק בתהליך ארוך הכולל ליקוט אגוזי הארגן. ייבושם קלייתם וריסוקם לעיסה ממנה מופק השמן.
עשיר במיוחד בויטמין E וחומצות שומניות חיוניות (אומגה 3, 6 ו-9 ) וניחן בסגולות רפואיות וקוסמטיות רבות. הוא משמש מרכיב חשוב בקוסמטיקה בשל היותו עשיר בנוגדי חמצון,
לטיפוח העור, הציפורניים והשיער ולנשירתו . מגביר את התחדשות התאים, מעניק רכות ייחודית, נלחם בפגעי מזג האוויר (עם יכולת התנגדות גבוהה לקרניים אולטרה סגולות) .
שמן קופאיבה: שמן טבעי אותו מוציאים מגזע העץ הקופאיבה הגדל באמזונס שבברזיל.
לאחד השמנים היעילים והמובילים בטיפול בפטריות בציפורניים. הוא מכיל ריכוז גבוהה של בטה קרופילן ,beta carophyllene המרכיב האחראי לתכונת נוגדת הפטרת בשמן ומסייע גם בחיטוי וריפוי פצעים וחתכים.

שמן קוקוס: מופק מהפרי הקוקוס . מגן על העור מפני חשיפה לפגעים ומזהמים . מומלץ לשימוש כהגנה על העור ולהזנתו . בעל תכונה אשר סופחת פסולת ורעלים.
משתמשים בו במוצרים לטיפוח שיער, משמש כבסיס טוב לעור יבש, סדוק, מבוגר, מקומט. משמש גם נגד גירויים בעור ובתערובות למניעת סימני מתיחה בהיריון.
בהודו משמש למשיחת תינוקות כהגנה ושמירה. בשנים האחרונות הוא משמש גם לטיגון ואפייה מכיוון שריכוז חומצות השומן שלו בריאות ומועילות.

שמן רוז היפ: מופק מזרעים המצויים בפירות של מספר זנים של ורד בר. הרוז היפ מכיל שפע חומצות שומן חיוניות, ויטמין C ונגזרות של ויטמין A. בקוסמטיקה משלבים אותו בתכשירים המיועדים להחלקת קמטוטים, טיפול בצלקות,הבהרת העור , חתכים ועור מגורה. לטיפול בסימני מתיחה של הריון ועוד

שמן זרעי ענבים: השמן נספג בקלות אל תוך העור, מה שממקסם את יעילותו מול שאר השמנים. עשיר בנוגדי חמצון חזקים ומתאים לטיפול והזנה בשיער יבש ופגוע ובעור ,, לחידוש תאים בעור פגום ומבוגר. אידיאלי לכל סוגי העור.

שמן אבוקדו: מופק מהפרי עצמו בכבישה קרה. מכיל ויטמינים E,B,A,D, עשיר בלציטין ובחומצות שומן חיוניות. הוא נספג בעור בקלות ומעניק לו רכות אדירה . עוזר למנוע סימני מתיחה של הריון. אידיאלי לבעלי עור יבש ומבוגר.

שמן נבט חיטה: מופק מנבט החיטה בתוך גרגר החיטה. מכיל כמות גבוהה של נוגדי חמצון בעיקר את ויטמין E האחראי על שיקום, שימור, ותחזוק העור. עשיר בחומצות שומן חיוניות המטיבות עם העור, בחומצות שומן לינולאית החשובה למבנה ואלסטיות העור. לא משמש רק מומלץ לנשים הרות בזמן הראשוני של ההיריון , השמן מרגיע ומונע את סימני המתיחה שעלולים להופיע .

שמן נר הלילה: נר הלילה, שמקורו באנגליה, הוא צמח קטן בעל פרחים צהובים בוהקים המועיל במיוחד לטיפוח העור, לצד תרומה רבה בבעיות בריאותיות כמו טרשת נפוצה, מחלות לב ואף הקלה בכאבי מחזור. השמן עשיר בחומצה לינולאית וחומצת גמא-לינולאית. ידוע בתרומתו לשמירה על רמת הלחות בעור, והוא מועיל במצבים של אקנה, אקזמה ועור קשקשי אידיאלי לבעלי עור רגיש, יבש ומבוגר. הוא "שמן אנטי אייג'ינג" המשפר את אלסטיות העור ומחדש חיוניותו. מעכב ומאט הזדקנות ומטפל במחלות עור ,אקזמה, פסוריאזיס, אטופיק דרמטיטיס ומבצע תהליכי החלמה ושיקום כל סוגי העור גם הרגיש ביותר.

שמן חוחובה: שיח בר הגדל באזורים מדבריים, השמן עשיר בחלבונים ומשמש גם למטרות רפואיות שונות, אך בעיקר בטיפוח העור. הרכבו דומה להרכב הסבום האנושי, הוא מתמזג איתו ויוצר מעטה הגנה מפני נזקי הסביבה. מרקמו נוזלי והוא חודר בקלות לשכבות העור .
יעיל לטיפול בשיער בהזנת העור ואידיאלי לעור יבש ומבוגר. הוא נטול טריגליצרידים, מה שהופך אותו דומה מאד בתכונותיו לשומן העור של בני האנוש ביחס לשמנים צמחיים אחרים. שימוש קבוע בקרמים רוויי שמן חוחובה ירגיע את העור ימנע גרד, יובש, סדקים ויצור מרקם גמיש ונעים.

שמן זרעי שומשום: מחזק ומעבה את דפנות התאים של העור ומגמיש אותם. לעור רגיש ואדמומי, עור דק ויבש , מחמם וכשומר על חום הגוף. עשיר בוויטמיני B,E ובמינרלים רבים.

שמן אתרי לבנדר: שמן מוביל בטיפול בבעיות עור, זיהומים דלקתיים וכעזרה ראשונה בגירויים, פצעים וחתכים בעור. ריחו מרגיע ומשרה אווירה טובה. הוא מחטא, מאחה ומחדש רקמות, עוצר דימום, משקם רקמות. מעצים שמנים אחרים, ניתן למרוח אותו ישירות על העור שבניגוד לשמנים אתריים אחרים, אותם צריך למהול בשמן בסיס.

שמן אתרי אילנג אילנג: אחד השמנים האתריים לעוררות מינית (אפרודזיאק). ריחו חושני ומעורר. הוא משרה שלווה ורוגע. מתאים לפעילות אנטי אייג'ינג בקרמים ובתכשירים לעור יבש, בוגר, מקומט ועייף.

שמן אתרי אשכולית: מופק מקליפת הפרי. בעל יכולת להמריץ את חילוף החומרים ואת תהליך שריפת רקמת השומן. משמש לטיפול בעודף של רקמת שומן ונמצא בתכשירים להפחתת צלוליטיס. השימוש ע"י עיסוי עמוק והחדרתו פנימה ככל שאפשר להשגת תוצאה מיטבית בשילוב שמני נשא .
שמן ציפורן: נוגד חיידקים, נוגד פטריות, נוגד חמצון, נוגד דלקת.

שמן עשב לימון: נוגד חיידקים ופטריות.

שמן אורגנו: קוטל פטריות, חיידקים, נגיפים וטפילים.

שמן הפוליגונום: מכיל 99% תמצית צמח הפוליגונום מטפל בבעיות פטרת, מתחת לציפורן וסביבה . מטפל בעור היבש סביב הציפורן, מרכך ומזין את העור הפגוע סביב הציפורן ומעניק מצע מושלם לצמיחת ציפורן בריאה.

שמן אובליפיחה - מופק מהגרגירים. מכיל ריכוז גדול מאוד של חומצות שומן חיוניות לעור, מינרלים, ויטמין E, ויטמין C, ביופלבונואידים וקרטונואידים המעכבים תהליכי חימצון ומאטים הזדקנות העור. השמן מזין ומחייה את העור מתאים לטיפול בכוויות, צלקות, פצעים, חתכים, פגיעות שמש, קמטים ועוד.

שמן בוראג' / זיפן - מכיל כ- 80% חומצות שומן בלתי רוויות מתוכן 22% חומצת שומן גמא לינולנית – החיוניות לחיזוק והזנת התאים לשמירה על לחות העור והאטת תהליך ההזדקנות . נחשב לשמן יוקרתי ומשמש בתכשירים קוסמטיים רבים.

בנזואין - עץ ממשפחת הלבניים . זהו שרף מומס, צבעו חום אדמדם סמיך וצמיגי הוא מרגיע, מחמם ומזרז את שיקום העור ולכן מתאים לטיפול בעור סדוק, יבש, מגורה ובוגר ולבעיות עוריות כון דרמטיטיס ופסוריאזיס ואף מאזן ייצור החלב בקרקפת.

שמן גזר - מחטא, מזין ומחייה את העור. מכיל ריכוז גבוה של ויטמינים, מינרלים ופרוטאינים ובטא קרוטן אשר המעניק לו את צבעו מגן על העור מפני נזקי שמש, יובש והזדקנות.

שמן גרניום -מופק מהעלים והפרחים בצבע ירקרק צהבהב. נחשב לשמן נשי מרפא רב עוצמה ובעל השפעה מאזנת על מערכת העצבים, מרענן ומשפר את מצב הרוח. בעל תכונות אנטי דלקתיות, מרגיעות ומכווצות מאזן פעילות בלוטות החלב ולכן מתאים מאוד לטיפוח העור. יעיל מאוד לטיפול בפצעים, כוויות, אקנה, עור סדוק ומבוקע, מתאים לכל סוגי העור.

שמן מקדמיה- עשיר מאד בחומצות שומן בלתי רוויות אומגה 3 ואומגה 6 . יש בו 21% חומצה פלמיטולאית (שהוא הריכוז הגבוה ביותר הקיים בשמן) החיונית למניעת התחמצנות התאים הוא משמש את הקוסמטיקה בלחות והזנה נגד קמטים, החייאה לעור, וסביב העיניים, לאחר שיזוף שמן בריא ויעיל ומשתלב בקלות עם כל שמן.

שמן מנטה- מופק מעשב המנטה. ממריץ, מקרר, מרענן ומאלחש. מטפל בעקיצות יתושים פשפשים. מרחיב את נקבוביות העור, מטהר דם. בקוסמטיקה: מתאים במיוחד לטיפוסים חמים. אסור לשימוש: לנשים בהריון, למניקות, לחולי לב (הפרעות קצב).

שמן שקדים- שמן ארומתראפי המשמש לתהליכי ריפוי טבעיים. הוא בעל ניחוח שקדים מתקתק ובמרקם נעים ומרגיע . חווית העיסוי עם שמן השקדים המעניקה הרבה מאוד נינוחות ושלווה.

שמן קיק: מעודד צמיחת שיער , מופק מזרעי צמח הקיקיון, הנמנה על משפחת החלבלובים.
המרכיב הוא חומצה ריצינולאית - חומצת שומן חד בלתי-רוויה המשמשת כחומר אנטי-דלקתי. צבעו צהוב בהיר ושקוף והוא בעל ריח עדין. בשל המסה המולקולרית הנמוכה שלו הוא נספג בעור בקלות. הוא מעכב את התפתחות חיידקים. יעיל עבור מחלות עור כגון אקנה, סבוריאה קרטוזיס, צלקות, פטריות וזיהומים דלקתיים. שפשוף שמן קיק על העור יכול להקל על איברים פנימיים כואבים ומודלקים, להפחית את כמות הדלקת ולטהר את הגוף מרעלים. הקיק נודע בכוחו להקל באופן מיידי על עצירות קשה, שכן הוא מהווה חומר משלשל. אך כיום הסגולה הבולטת שלו היא היכולת לעודד צמיחת שיער, לחזק את שורשי השיער ולמנוע נשירה (מתאים גם לגבות).

שמן אבוקדו: מופק מהציפה של האבוקדו.
מכיל קשת רחבה של ויטמינים בריכוז גבוה (E,B,A,D), עשיר בלציטין, חומצות שומן חיוניות, כלורופיל, חומצה פולית, ואשלגן. הרכב חומצות השומן הוא מיטבי: עיקרו חומצות שומן חד בלתי רווי (בדומה לשמן זית).
סגולות מרפא: עבור חולי סוכרת הוא השמן האידיאלי הודות לערך הקלורי הגבוה, תכולת הסוכרים הנמוכה והיכולת שלו לאזן את רמות הסוכר בדם. סגולות מרפא נוספות של שמן אבוקדו: חיזוק המערכת החיסונית, איחוי רקמות, שיפור פעולות מערכת העיכול וליחוח העור.

שמן עץ התה: נלחם בפטריות, מופק מעלי עץ התה, שמקורו באוסטרליה.
מכיל רכיבים טבעיים מחטאים ונוגדי דלקת שנקראים טרפנואידים (Terpenoids). חומר מרוכז וחזק מאוד בעל צבע צהוב חיוור וריח מיוחד. נספג במהירות בעור.
שמן עץ התה הוא חומר מחטא, אנטי-ויראלי, אנטי-פטרייתי ומשכך כאבים, ולכן משמש לטיפול בקשת רחבה של בעיות ומחלות, בעיות בדרכי הנשימה (דלקת, שיעול, נזלת וסינוסיטיס), ובעיות בדרכי השתן ובמערכת איברי המין והרבייה (זיהומים וגינאליים) ובבעיות בעור (חתכים, כוויות, הכשות ועקיצות חרקים, הרפס, פריחה, אקזמה, פסוריאזיס ושלבקת חוגרת). ביכולתו להמית סוגים רבים של פטריות, שמרים, חיידקים ווירוסים והוא בעל יעילות מוכחת בטיפול באקנה, בפטרת כפות הרגליים ובזיהומים פטרייתיים בציפורניים. להרחיק מאזור העיניים, הפה והאף וילדים. לשימוש חיצוני יש לשים כמות מזערית על האזורים הנגועים או למהול במים, לטיפול בבעיות בדרכי הנשימה להוסיף כמה טיפות למכונת אדים. בפטריות יש לשים על המקום הנגוע כמות מזערית מהשמן - פעמיים ביום.

שמן המפ: מרפא ומונע מחלות, מיוצר מזרעי צמח הקנביס.
שמן המפ עשיר באנטי-אוקסידנטים ומכיל ויטמינים, מינרלים, חלבונים, סיבים ביחס מאוזן ומדוייק, וכן את הריכוז הגבוה ביותר (כ-80%) של כל סוגי חומצות האמינו והשומן (שילוב אידיאלי בין אומגה 3 ל-6) בעל תכונות אנטי-דלקתיות ואנטי-סרטניות, יעיל במניעה וריפוי של מחלות (עצירות, גאוט, מלריה, דלקות פרקים ובעיות הורמונליות), מרגיעו מסייע בהורדה במשקל. חומצות השומן שהוא מכיל חיוניות להתפתחות תאים, שרירים ומערכת העצבים.

שמן ארגן: מזין את עור הפנים , מופק מהגרעינים של עץ הארגן, שמקורו במרוקו.
מכיל וויטמין E וחומצות אומגה 3, 6 ו-9 בריכוז גבוה. שילובם של רכיבים אלה בעל השפעה חיובית מאוד על בריאות הגוף. בעל סגולות רפואיות רבות: מחזק את המערכת החיסונית של הגוף, מפחית סיכוי לדלקות, מאזן לחץ דם ומוריד כולסטרול. יעיל במניעת מחלות לב ומערכת הדם בחולי סוכרת ומאט התפתחות תאים סרטניים בפרוסטטה. מרפא מחלות ובעיות עור כגון כוויות, אבעבועות רוח, צלקות, סימני מתיחה, שפשפות וחתכים.
שמן הארגן הוא בחירה קוסמטית מצויינת מאחר ונודעת לו השפעה חיובית על עור הפנים: הוא מחדש, מרענן ומחייה את העור, מעניק לו לחות, מאזן את הפרשת החלב הטבעית, משפר את גמישות העור, וכן מהווה פתרון אנטי אייג'ינג נהדר.
אופן השימוש: השימוש החיצוני בשמן הוא באמצעות מריחה ועיסוי של כמות קטנה על האזורים הרצויים. לטיפול אנטי אייג'ינג יש לעסות את עור הפנים והצוואר עם כמה טיפות מהשמן לפני השינה ולתת לשמן לעשות את העבודה במהלך הלילה.
שמן חוחובה: מופק מגרעין צמח החוחובה - שיח בר הגדל באזורים מדבריים.
השמן מתאפיין בכך שהוא עשיר בחלבונים ונטול טריגליצרידים, ולכן דומה מאוד בתכונותיו לשומן העור של בני האדם, ביחס לשמנים צמחיים אחרים.
צבעו צהבהב והוא נטול ריח או מרכיבים העשויים לגרום אלרגיה לעור רגיש. בעל מרקם נוזלי ולכן חודר בקלות אל שכבות העור.
מעלתו העיקרית היא טיפוח העור והשיער. מכיוון שהרכבו דומה להרכב הסבום האנושי, הוא מתמזג איתו ויוצר מעטה הגנה מפני נזקי הסביבה, מרכך ומרגיע את העור, אך יותר מכל נחשב ליעיל מאוד לטיפול בשיער.
שמן שקדים: מפנק את העור מופק משקדים מתוקים.
מכיל חומצה אולאית (חומצת שומן חד-בלתי רוויה), עשיר בסידן, מינרליים וחומצות שומן חיוניות לגוף כגון בטא סיטוסטרול, הידוע בתכונותיו האנטי דלקתיות, וכן בוויטמין E שמונע התחמצנות ומעכב את הזדקנות התאים.
השמן חסר צבע, בעל ריח עדין ונספג בקלות בשל מרקמו הקליל. עוזר להקלת גירודים, מונע יובש, משקם ומאזן את העור.
השימוש בשמן לעיסוי נפוץ בשל תכונותיו, שכן הוא נספג מהר ומשרה לחות נעימה ומפנקת על העור. ניתן להשתמש בו גם כשמן בסיס בתוספת שמנים אתריים, בהתאם לצורך.

שמן אובלפיחה: אנטי-אייג'ינג טבעי , מופק מגרגירי צמח האובליפיחה, שמקורו ברוסיה.
מכיל ריכוז גבוה של ויטמין E וקרוטנואידים (פיגמנטים בעלי פעילות נוגדת חמצון חזקה), ביופלבונואידים, ויטמין C וחומצות שומן חיוניות.
צבעו כתום והוא בעל ריח עדין. בעל תכונות אנטי דלקתיות ואנטי בקטריאליות.
הוויטמינים ונוגדי החמצון המצויים בשמן הופכים אותו לשמן המצטיין ביותר בעיכוב תהליכי הזדקנות ושימור העור, הודות לתרומתו הרבה באיחוי וחידוש רקמות שניזוקו. השמן אף משמש כזרז להחלמה מכוויות שמש, קרינה, פצעים, חתכים, צלקות, טחורים, אקזמות ובעיות עור אחרות. כמו כן, שומר על חיוניות השיער, מגן עליו מפני ייבוש בפן וצביעה, וכן מסייע בהגנה מפני נזקי מזג האוויר וקצוות מפוצלים.
שמן אתרי ילנג ילנג: שמן אנטי אייג'ינג פעיל מאוד, מתאים לשימוש בתכשירים לעור פנים יבש, מקומט ועייף.
שמן אתרי אשכולית: מופק מקליפת הפרי, הוא שמן הממריץ את חילוף החומרים ואת תהליך שריפת השומן. קיים בתכשירים להפחתת צלוליטיס. מתאים לעיסוי עמוק והחדרתו פנימה לשיפור מרקם העור.
שמן מקדמיה – מופק מאגוזים, בחומצות שומן חיוניות אומגה 3 ו- 6, מתאים לשילוב עם שמנים צמחיים אחרים. עשיר בוויטמין E . משמש בהרכבת קרמים עשירים ומזינים לעור .

שמן גלעיני אפרסק – דומה בתכונותיו לשמן שקדים. משמש לריכוך, הזנה וחידוש תאים.מתאים לשילוב בקרמים לעור הפנים .
שמן גלעיני משמש – בעל מרקם קל ומרגיע ויכולת חדירה גבוהה. עשיר בחומצות שומן חד ורב בלתי רוויות ומכיל אחוז גבוה של ויטמין A. מתאים לעור יבש ורגיש ולעור הפנים
שמן זית- כבר מימי קדם נתפס כחומר גלם עשיר לייצור מוצרי קוסמטיקה טבעיים. נחשב לשמן כבד, נוזלי בטמפרטורת החדר ומתקשה בקירור עשיר בחומצה האולאית שהיא מקור לאומגה 9. השממתאים גם לשימוש חיצוני כנוגד חמצון טבעי, אנטי פטרייתי, אנטי בקטריאלי, אנטי ויראלי ואנטיספטי .
שמן המאנוקה - עץ הגדל בניו זילנד, השמן מטפל בבעיות עור רבות ומגוונות.
השמן יעיל בטיפול בבעיות עור מגוונות ,מעורר את פעילות התאים והתחדשות שכבות העור החיצוניות. בעל אפקט אנטי-דלקתי עוצמתי במצבים של עור מגורה הנוטה לזיהומים פטרייתיים, כיבים, פצעי לחץ,אקנה ודלקות. מחקרים מראים שהשמן פעיל כנגד מגוון רחב של מיקרואורגניזמים הגורמים לגירויים וזיהומי עור .

שמן זרעי מלפפונים -. מופק מזרעי המלפפון , בעל ניחוח רענן עדין . מטפל בסימני מתיחה, אקזמה, פסוריאזיס ועוד . מכיל חומצה אולאית ולינולאית ונוגדי חמצון . מתאים לכל סוגי העור בייחוד לעור יבש ובוגר, מרגיע אדמומיות יכול להיות תוספת לקרם עיניים ולסרום.
שמן אגוז לוז - עשיר בוויטמינים , בויטמין E וחומצות שומן חיוניות לעור. מחדש תאים , מחייה את העור , מגמיש ומחדש תאים. מתאים כתוספת לסרומים, קרמים ועוד.
שמן דקל - מעניק לחות לעור סדוק בכפות ידיים ורגליים
מתאים לתוספת לקרמים מזינים להכנת משחות ולהכנת סבונים מוצקים.
שמן קלנדולה - שמן אנטי דלקתי, מרגיע ומאחה רקמות. מרפא דלקות ופריחות, מרגיע ומטפל בכוויות, אקזמות ופריחות , מטפל בעור חבול וסדוק, מזרז החלמה בעור והחלמת צלקות , מוריד היפרמיות( אדמומיות) .
שמן ארניקה - מרגיע כאבים חבלות, שטפי דם, כאבי שרירים לרוב מוסיפים אותו שמן המיועד במשחות לכאבים ולהרגעה .
שמן אתרוגים -שמן עשיר בוויטמין C, מגביר את יצור הקולגן ומחדש תאים עוזר בפיגמנטציה וכתמי שמש , לטיפול באנטיאייג’ינג , מעכב את הזדקנות העור . מתאים לכל סוגי העור מצויין למריחה על עור הפנים כתוספת לסרום .
שמן הממליס - מתאים לעור שמן עם נקבוביות פעורות, מצמצם נקבוביות , מרגיע ומרפא
שמן אתרי אורגנו - שמן אנטיספטי ואנטי פטרייתי, מתאים לעקיצות וזיהומים. מחייה עור עייף וחסר ברק , משפר טונוס עור.
שמן אתרי אקליפטוס- תומך בהבהרת העור, מרחיק חרקים ויתושים.
שמן אתרי ארז - שמן אנטיספטי , מחזק את מערכת העצבים ומרגיע את הנפש והגוף.
שמן אתרי הדס - שמן הדס משמש להרגעת אסטמה של העור, בהרחקת תולעים וטפילים
שמן לבנדר – מוכר כמלך השמנים , משמש עזרה ראשונה, מחטא . שמן אנטי דלקתי ואנטי בקטריאלי. מחזק את הגוף , מתאים לסבוריאה יבשה פסוריאזיס, לגירויים, פריחות , פצעים , דלקות פטריות, מרגיע ומאיץ ריפוי פצעים וצלקות, אקנה, מחדש עור, מתאים כאנטיאייגינג פעיל.
שמן אתרי לימון - שמן אנטי דלקתי ואנטי ויראלי, גרודים, משמר, מחטא אקנה, יבלות עור, פסוריאזיס, .קשקשת מחדש רקמות,מרענן ומבהיר את העור במקרים של פיגמנטציה מתאים לעור שמן,(פוטוסנסטיבי) בעל ניחוח לימוני מרענן .
עץ התה  - שמן אנטיספטי ואנטי פטרייתי, אנטי ויראלי, מזרז החלמה בפצעים ובגירויי עור , מתאים לטיפול בפטרת , בדלקת ועוד
שמן אתרי פצ'ולי- שמן אנטי בקטריאלי, מחזק ומרגיע את הנפש , משרה אווירה וניחוח נפלא מתאים להכנת קרם ובושם
שמן אתרי ציפורן-שמן מאלחש ומרגיע כאב , משמש ברפואת שיניים . מתאים לכאבי שרירים לפטרת ציפורן ועוד