הכל על אומגה 3 פנימה והחוצה
לב בריא, ריכוז גבוה, איי.קיו גבוה ואפילו עור חלק וקורן על כל אלה אחראית חומצת השומן אומגה 3.אבל דווקא אותה הגוף לא מייצר ! מה עושים ? מאמצים תפריט בריא, נוטלים תוספי תזונה מתאימים.
אין הרבה תוספי תזונה שיעילותם נחקרה והוכחה כמו זו של אומגה 3 !!ורבות המחלות שתוסף זה חיוני במניעתן ובטיפול בהן .⇦ למניעת מחלות לב וכלי דם ⇦ למניעת שבץ מוחי לשיפור תפקוד המוח ⇦להפחתת הסיכון לדיכאון ⇦ למניעת מחלות אוטואימוניות ⇦ ואפילו למניעת סרטן ⇪
חומצות שומן מסוג אומגה 3 - מהוות חלק מהשכבה השומנית של קרומי התאים. הן שומרות על גמישות התאים ומפקחות על חדירותם לחומרים שונים. ולכן חיוניות לתפקודו התקין של כל תא ותא בגופנו, החל מתאי המוח והלב עד תאי העור. המהות של תוסף אומגה 3 הוא להיות יעיל - אפקטיבי וזמין לתפקוד התקין של הגוף.
ולמה הכוונה ?- אומגה 3 היא קבוצה של חומצות שומן או בקיצור שומנים.שרק שתיים מהן - ששמן EPA ו DHA חיוניות לגוף ⇦ הן נמצאות בריכוז מסוים בכל תא בגופנו.- תוסף תזונה של אומגה 3 נועד למנוע מחסור בתאי הגוף.אולם כל חומצות השומן מסוג אומגה 3 הן בעלות נטייה לחמצון מהיר - שמפניו יש להישמר. ( חמצון הוא תהליך של פירוק כימי טבעי המייצר רדיקלים חופשיים וחומרים רעילים )
לכן יש להקדיש מחשבה באיזה תוסף עלינו לבחור - ההמלצה שלי היא אומגה 3 גליל! היחידה שמבטיחה חמצון נמוך ומגיעה בקירור!
אומגה 3 היא חומצת שומן חיונית לתפקוד של הרבה מערכות בגוף. המרכזיות שבהן הן מערכת קרישת הדם.המערכת האלרגיתוהמערכת החיסונית. - מחסור באומגה 3 הוא - גורם סיכון למגוון תסמינים בריאותיים.
מילוי המחסור התזונתי באומגה 3 יכול - על פי ניסיוננו לעזור במצבים של : הפרעות קשב וריכוז - ויסות חושי (וכדומה תופעות שמקורן במערכת העצבים והמוח), תסמונת טורט, OCD, טיקים, דיכאון, דיכאון הריוני, אוטיזם בטיפול מוקדם. אסטמה, אוסטאופורוזיס, אלרגיות, טרשת נפוצה התקפית, חרדה, דלקת מעיים כרונית, מיגרנה, דלקת פרקים, סכרת, מחלות לב וכלי דם וכולסטרול, תסמונת קדם וסתית PMS, פסוריאזיס. כמו כן אנו רואים חשיבות מיוחדת עבור ספורטאים. בנוסף יש בעלי כלבים המשתמשים באומגה 3 גליל עבור דלקת פרקים אצל כלבים.
קיימים שני סוגי חומצות שומן אומגה 3 בגופינו : EPA ו־DHA.ומאחר שגופינו אינו מייצר אותן ⇦ עלינו לקבלן מן המזון ותוספי תזונה.
אומגה 3 – מדריך למשתמש:. אומגה 3 נמצאת בראש מצעד תוספי התזונה. בשנים האחרונות אנשים רואים שלא מדובר בטרנד חולף , או גימיק שיווקי.תועלותיה הבריאותיות של אומגה 3 גדולות כל כך -
כשמתחילים ליטול את כמוסת הקסם מבחינים בשינוי ולא מוותרים על המנה היומית ⇚ הגוף בריא, הריכוז משתפר והעור צעיר ויפה.
אומגה ובעיות עור : מחקרים רבים נעשו בשנים האחרונות ובדקו את הקשר ⇿ בין צריכת תוסף תזונה אומגה 3 לשיפור החלמה מבעיות עור ואת האפקט החיובי עליו.לחומצות השומן החיוניות DHA ו EPA קיימת השפעה אנטי דלקתית משמעותית . ⇦ הן עוזרות בהחלמת פצעים,⇦ משפרות משמעותית את מצב העור .ובעלות תפקיד חשוב במחלות עור כגון : פסוריאזיס, סבוריאה, אסטמה של העור, עור יבש ומחוספס, קשקשים, פצעים מוגלתיים, דלקת פרקים ועוד.לחומצת DHA ⇽ חשיבות בתפקוד המוח ובריאות הפרקים. חומצת EPA ⇽ מווסתת דלקות, מחזקת את המערכת החיסונית, מסייעת לקרישת דם וזרימת הדם.
אומגה 3 תורמת גם למרקם חלק ורך של העור.
⇦ היא מסוגלת לחזק את הסירקולציה בעור.
⇦לשמור על העור לח ולהפחית גירויים ואדמומיות.
⇦ למנוע פצעונים.
⇦ להרוות את העור
⇦ ואף לסייע בשמירת החוזק והאלסטיות של העור.
ד"ר ניקולס פריקון, דרמטולוג מאוניברסיטת ייל מומחה אנטי־אייג'ינג - ביצע מחקר של 20 שנה לחקר הגורמים להזדקנות העור. ופיתח דיאטה מיוחדת לעור, הטיעון שלו ⇦ חומצות שומן מסוג אומגה 3 מהוות מרכיב חשוב בממברנה (קרום העוטף את התאים) והן בעלות תפקיד חשוב בשמירה על שלמותם בתאי הגוף והעור. ⇦הן נוגדי דלקת יעילים ביותר - מפחיתות ייצור גורמי הדלקת - העלולים לפגוע בכלי הדם בעור.
כבר לפני מאות שנים נהגו נשים למרוח שמן דגים על העור. בלי להבין ממש את הסיבה לתוצאות מראה העור היפות לאחר המריחה בשמן דגים, העור נראה לח, גמיש וזוהר יותר. הבעיה הייתה - ריח השמן הלא נעים – ריח דגים .כיום באמצעים טכנולוגיים בקוסמטיקה ניתן לנצל את התכונות החשובות של האומגה כדי להשיג מראה עור גמיש וצעיר ולבודד את הריח. ניתן לשלבה עם חומרים אחרים שיגבירו את יעילותה. ⇦ אומגה 3 משפרת גם את מראה השיער, והציפורניים.
עור יבש - הפתרונות הטבעיים מאמר שחוזר על טענה שהושמעה בעבר והוכח על ידי הסבר מאת ד”ר מרקולה איך לטפל ביובש החורפי:
לחות מופחתת בשילוב טמפרטורות קרות נוטה להמיט הרס על העור שלך.רבים סובלים מעור יבש ומגורה במהלך חודשי החורף, גם אם אין להם בעיה מאובחנת בעור כמו אקזמה. תופעה זו מכונה “גירוד חורף”, והיא נגרמת כאשר העור מדולל לחות.
בעוד שהפתרון הקונבנציונלי כולל בדרך כלל שימוש בקרם לחות על בסיס וזלין, אני ממליץ להימנע מקרמים עם וזלין או שמני מינרלים בשל הפוטנציאל המסרטן שלהם.
שמן מינרלים הוא גם קומדוגני, כלומר חוסם את נקבוביות העור ותהליך הנשימה הטבעי של עורך, מה שעלול להוביל לנקודות שחורות ופצעונים .
חשוב לזכור כי העור הוא האיבר הגדול ביותר בגופך!! וכמעט כל מה שתשים עליו נספג בקלות. לכן, אני מציע לא למרוח על העור שום דבר שלא היית מכניס לפי… אני מאמין באמונה שלמה שאתה צריך לטפל בעור רק באמצעות התזונה ולהאכיל את עורך רק בחומרים הטובים ביותר מן הטבע, ולוותר על כימיקלים רעילים בכל מחיר.
מחקרים קודמים הראו כי נשים סופגות כחמישה קילו של כימיקלים בשנה רק מהאיפור בו הן משתמשות!
במאמר זה נעסוק בשתי תרופות יעילות נגד גירוד החורף: - אכילת כמות מספקת של חומצות שומן אומגה-3 משומן בעלי חיים בדיאטה שלך . ושימוש בשמנים טהורים ללחות העור שלך.
- וכמובן לא לשכוח לשתות מים כדי לשמור על הלחות.
עור יבש - סימן למחסור באומגה 3 : העור שלנו, הוא השתקפות חיצונית של הפנמיות שלך .כך שהתזונה היא בעלת ברית חזקה נגד רוב בעיות העור - כשמדובר בעור יבש מגורה וקשקשי - שומן מסוג אומגה 3 יכול לשחק תפקיד חשוב מאוד. ( חוץ משתייה מרובה של מים ) זו יכולה להיות אחת הדרכים הטובות ביותר כדי ללחלח את העור שלך. ⇦ דרך אמינה כדי להעריך את מצב האומגה 3 בגופך היא להביט מקרוב על הידיים שלך. אם ידייך חלקות ורכות- סימן שאת כנראה מקבלת מספיק שומן אומגה 3 בתזונה שלך.
⇦ אם לא, או אם אזורים אחרים של העור שלך יבשים, מתקלפים או סדוקים ⇦ יש סיכוי טוב שאת צריכה להגביר את צריכת האומגה 3 שלך.
באינטראקציה עם אנשים בציבור - ניתן לראות באופן קבוע את כמות הידיים היבשות שאנו לוחצים ⇦ וכמעט לכל אחד מהם יש חסר בחומצות שומן .
חומצות שומן אומגה-3
⇦ מסייעות לנרמל את שומני העור למנוע את התייבשות התאים שלך. ולשמור את תאי העור שלך חזקים ומלאים בלחות .
⇦ ויכול לעזור להפחית את המראה של קווים דקים.
⇦ אומגה-3 יכולה גם לעזור להרגיע את עור מגורה .
⇦ ולהעניק לו גמישות וחלקות תודות לפעילות האנטי דלקתית שלה. לכן, כצעד ראשון - אם את מתמודדת עם עור יבש, וודאי שאת נוטלת מספיק שומן אומגה 3 !!! בחודשי החורף הקרים והיבשים, ייתכן שתצטרכי להגדיל את המינון שלך. הערה: מינון מומלץ לאלרגיות (לרבות בעור) ניתן למצוא בהמלצות שימוש בשמן דגים של אומגה 3 גליל (א3ג).
אמצעים תזונתיים אחרים המקדמים עור בריא ולח: מלבד הגדלת צריכת אומגה 3 שלך, כדאי להתייחס לשאר התזונה שלך גם כן. תזונה בריאה , המתמקדת במזונות מלאים, זמינים ביולוגית ואורגניים, היא אסטרטגיה מספר אחת לניקוי הגוף מרעלים באופן טבעי תוך אספקת החומרים המזינים הדרושים לעור כדי לשגשג.
האם האומגה 3 שלך טרייה? אומגה 3 גליל היחידה שמבטיחה חימצון נמוך לכל אורך הדרך. הכירו את אומגה 3 גליל- אומגה 3 גליל היחידה שמבטיחה אומגה 3 ברמת חימצון נמוכה! היחידה שנשמרת בקירור לכל אורך הדרך מבטיחים תעודות איכות למתכות כבדות ורעלים שמן דגים טרי ובלתי מחומצן, הרכב אופטימלי 600 מ"ג חומר פעיל בכמוסה,כשר בהשגחת הרב זריצקי.
המהות של תוסף אומגה 3 הוא להיות יעיל, אפקטיבי וזמין לתפקוד התקין של הגוף. למה אנחנו מתכוונים? אומגה 3 היא קבוצה של חומצות שומן או בקיצור שומנים. רק שתיים מהן, ששמן EPA ו DHA חיוניות לגוף, והן נמצאות בריכוז מסוים בכל תא בגופנו. תוסף תזונה של אומגה 3 נועד למנוע מחסור בתאי הגוף. אולם כל חומצות השומן מסוג אומגה 3 הן בעלות נטייה לחימצון מהיר, שמפניו יש להישמר. חימצון הוא תהליך של פירוק כימי טבעי אשר מייצר רדיקלים חופשיים.
חימצון הוא הרגישות המרכזית של מוצרי אומגה 3. לתנאי האחסון של המוצרים (לחות וטמפרטורה) יש השפעה קריטית על קצב החימצון. בניגוד לדעה הרווחת, לאור אין השפעה על חימצון אומגה 3. מאחר שמוצרים עומדים על המדפים בחנויות במשך חודשים ארוכים, אחסון במקרר (שנותן סביבה של יובש וקור) מעכב את החימצון ומונע הגעה לגבול העליון המותר של חימצון, לאורך כל חיי המוצר. כמו שדג טרי יתקלקל אם לא יאוחסן בתנאים נאותים, כך גם שמן דגים וכל מוצר המכיל אומגה 3.
⇦ מחסור באומגה 3 הוא אחד החסרים התזונתיים הנפוצים ביותר בתזונה המערבית. אומגה 3 היא אחת מתוספי התזונה החשובים לדעתנו לכל אדם בכל גיל, במיוחד במצבי בריאות שיכולים להצביע על מחסור.
⇦השקיפות שלנו היא להציג לכם מציאות קיימת – מחסור באומגה 3 עלול להיות גורם סיכון למצבי בריאות שונים (כגון בעיות לב וכלי דם, קשיים בריכוז ובזיכרון, דיכאון ועוד). השקיפות שלנו היא לומר לכם בכנות – מהניסיון שלנו – במקרים של מחסור באומגה 3 בגוף, תוספת אומגה 3 ממקור ימי במינון מותאם למשקל ומצב בריאותי יכול להיות יעיל במצבי בריאות שונים. עם זאת, אין הבטחות וכל אדם בפני עצמו. השקיפות שלנו היא גם להראות לכם שיש שני צדדים לכל מטבע, גם אם הדברים מנוגדים לקונצנזוס. השקיפות שלנו היא להצהיר בגלוי – אנחנו לא רופאים ולא מטפלים. אלא רק אנשים רגילים שאוספים ידע וניסיון, ופשוט אכפת לנו. השקיפות שלנו זו אחריות – אנו עוקבים אחר התהליך שהתוסף עובר, מהייצור (כולל אנליזה מלאה של בדיקה למתכות ורעלים), דרך השינוע והאחסון ועד התאים בגוף, ומאפשרים לשקף ללקוחות את התהליך הזה.
אומגה 3 היא חומצת שומן חיונית לתפקוד של הרבה מערכות בגוף, המרכזיות שבהן הן מערכת קרישת הדם, המערכת האלרגית והמערכת החיסונית. ⇦ לכן מחסור באומגה 3 הוא גורם סיכון למגוון תסמינים בריאותיים.
מילוי המחסור התזונתי באומגה 3 יכול על פי ניסיוננו לעזור במצבים של: הפרעות קשב וריכוז, ויסות חושי (וכדומה תופעות שמקורן במערכת העצבים והמוח), תסמונת טורט, OCD, טיקים, דיכאון, דיכאון הריוני, אוטיזם בטיפול מוקדם, אסטמה, אוסטאופורוזיס, אלרגיות, טרשת נפוצה התקפית, חרדה, דלקת מעיים כרונית, מיגרנה, דלקת פרקים, סכרת, מחלות לב וכלי דם וכולסטרול, תסמונת קדם וסתית PMS, פסוריאזיס. כמו כן אנו רואים חשיבות מיוחדת עבור ספורטאים. בנוסף יש בעלי כלבים המשתמשים באומגה 3 גליל עבור דלקת פרקים אצל כלבים. ⇦ השפעה צפויה על כל אחד מהמקרים המפורטים לעיל ניתן למצוא במחשבון המינונים.
בריאות הלב וכלי הדם: יעילות חומצות שומן אלה - למניעת מחלות לב וכלי דם נמצאה לראשונה כבר בשנות ה-40-50 במחקרים שנערכו על אסקימוסים ועל דייגים יפנים. החוקרים גילו כי מחלת לב – גורם התמותה מספר 1 בעולם המערבי – כמעט שאינה קיימת באוכלוסיות אלה - המשותף להן הוא אכילת דגי ים.מאז, נעשו עוד מאות מחקרים שהצביעו על יחס הפוך בין צריכת דגים המכילים אומגה 3 ובין הסיכון למחלות לב וכלי דם ולתמותה מהן. יכולת חומצות אלו לחדור לתוך התאים ולווסת פעילותו של אנזים שנקרא קינאז. ( אנזים שפעילות יתר שלו זה עלולה לגרום להפרעות בקצב הלב, למחלות עצבים, למחלת פרקינסון, ולהאצת התרבות תאים סרטניים)השפעות נוספות הן - השפעה נוגדת דלקת בכלי הדם, נוגדת קרישת דם באמצעות עיכוב הידבקות טסיות הדם והפחתה משמעותית ברמות הטריגליצרידים.
שבץ מוחי: אחד המחקרים המפורסמים שהוכיחו את הקשר בין צריכת אומגה 3 לשבץ מוחי הוא ”מחקר האחיות” שנערך בארצות הברית, שבו עקבו החל משנת 1980 עד שנת 1998 אחר בריאותן של 87,245 אחיות בריאות הציבור . במחקר נמצא כי הנשים שדיווחו על צריכת דגים גבוהה היתה שכיחות נמוכה יותר של מקרי שבץ לעומת אלה שאכלו דגים פחות מפעם בחודש. ככל שאכלו יותר דגים - כך הסיכון שלהן לשבץ היה נמוך יותר.
תפקודים קוגניטיביים: המוח שלנו מורכב ברובו משומנים - מתוכם מהוות חומצות השומן מסוג אומגה 3 ( ובעיקר חומצת השומן DHA) חלק ניכר. ה־DHA נמצאת בעיקר בקרום של תאי המוח- שם היא ממלא תפקיד חשוב במנגנון השליטה על חדירוּת התא לחומרים שונים החיוניים לפעילותו . מחסור בה - עלול לגרום לחדירה בלתי מבוקרת של חומרים אלה ולפעולה לא תקינה של התאים שעלולה - להוביל לליקויי קשב והיפראקטיביות.
חומצת השומן DHA חיוניות במיוחד בשלבי ההתפתחות של העובר לבניית המוח ורשתית העין. עד גיל שלוש החיבורים והקשרים בין תאי המוח נבנים במהירות. לתינוק יש הזדמנות להשלים את החסר באמצעות יניקת חלב אם - העשיר בחומצות שומן אלה. תינוקות שאינם יונקים עלולים להיות חשופים למחסור. מאחר שתאי גופנו מתחלפים בהתמדה- אנו זקוקים לאספקה סדירה של חומצות שומן אלה במשך כל חיינו.
מאות מחקרים פורסמו בנושא זה ונמצא תוצאות מבחני רמת משכל של ילדים שאמהותיהן צרכו דגים או שמן דגים - היו גבוהות יותר משל ילדים שאמהותיהן נמנעו מצריכתם.בעקבות עדויות אלו - המליצו ארגוני הבריאות הגדולים בעולם - וארגון הבריאות העולמילכלול את חומצות השומן אומגה 3 במזון לתינוקות.
דיכאון: קיימת עלייה דרמטית בשיעור מחלות הנפש ומקרי הדיכאון מאז שנות ה־90 - עלייה שהביאה חוקרים - לבדוק את הקשר בין מצבי דיכאון וחוסר בחומצות שומן אומגה 3.
העדויות המצטברות מראות - שקיים קשר כזה. במחקרים אלו , הוכחה יעילות חומצות שומן אלה לטיפול בדיכאון. החוקרים מצאו- שפעילותן מסייעת לפעילות הקולטנים השונים ומסדירה הולכת האותות העצביים ובכך משפיעות על הפעילות הקוגניטיבית ועל מצב הרוח.
מחלות אוטואימוניות ממחקרי התצפית שנערכו בקרב האסקימוסים גילו גם את העדויות הראשונות כי - לחומצות שומן אומגה 3 יכולת להפחית את שכיחותן של מחלות אוטואימוניות- כגון קרוהן וקוליטיס כיבי, בשנים האחרונות התמקדו החוקרים בניסיון לבחון את יעילות האומגה 3 בטיפול. והמידע מצביע על - יעילות רבה בהפחתת הדלקת ובשיפור התסמינים. בסקירות ספרות בנושא שפורסמה ב־2002 סוכם כי לאומגה 3 יעילוּת מובהקת בטיפול במחלות מעי דלקתיות ( כשהטיפול הקונבנציונלי נכשל ) כאפשרות ראשונה לטיפול ולהפחתת מינון התרופות נוגדות הדלקת.
סרטן - במחקר שנערך "במכון ויצמן" - נמצא כי חולדות מעבדה הלוקות בסרטן הריאות או המעי הגס - שקיבלו מינונים גבוהים של אומגה 3, הסרטן ניבלם ואף נראתה ההחלמה מלאהבחלק מהמקרים.
סרטן השד - מחקר נוסף שבדק את ההשפעה של תזונה עשירה באומגה 3 - בסרטן השד . תוספת אומגה3 - גרמה להפחתתו. בנוסף, חולות סרטן השד - שקיבלו מינונים מוגברים של אומגה 3 במהלך הטיפול הכימותרפי - הגיבו טוב יותר לטיפול מנשים שלא קיבלו אומגה 3. וכן קצב הקטנת הגידול בשד אצלן היה לעתים כפול.
ההשערה היא: שחומצות שומן אלה מגבירות את יכולת חדירת החומרים הכימותרפיים לתאי הסרטן.
המנגנון שחומצות השומן אומגה 3 מעכבות את הסרטן - עדיין אינו ברור לחלוטין, אך יחד עם זאת , נמצא שיש להן השפעה מעכבת על אנזים מסוים ( PKCbII ) - המזרז היווצרות סרטן המעי הגס.
מאמר על אומגה 3 וקורונה - קישור לאתר אומגה 3 - למגוון המוצרים ומאמרים בתחום .